top of page

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΣΕ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΓΑΜΟΥ


Ο γάμος σε νησί είναι όνειρο για πολλά αρραβωνιασμένα ζευγάρια. (Είναι οι καλύτεροι αν με ρωτάτε!) Αλλά οι γάμοι σε νησί απαιτούν να λάβετε υπόψη κάποια πράγματα, τα οποία δεν απαιτούνται όταν παντρεύεστε στην πόλη σας. Ως φωτογράφοι γάμου , γνωρίζουμε ένα ή δύο πράγματα για τον προγραμματισμό ενός γάμου σε νησί. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις καλύτερες συμβουλές για τον προγραμματισμό ενός γάμου σε νησί.3 Συμβουλές για γάμο σε νησί από έναν φωτογράφο


1. Θα συμβουλεύαμε πάντα όποιον παντρεύεται να προσλαμβάνει έναν wedding planner, αλλά αν παντρεύεστε σε νησί θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο. Η πρόσληψη επαγγελματιών είναι πάντα αρκετή δουλειά, αλλά όταν παντρεύεστε σε άλλη πόλη μπορεί να μην μπορείτε καν να συναντηθείτε με μερικούς από αυτούς. Μερικά ζευγάρια φέρνουν όλους τους επαγγελματίες μαζί τους από το σπίτι, αλλά ορισμένοι επαγγελματίες δεν μπορούν να μεταφερθούν τόσο εύκολα όσο άλλοι (για παράδειγμα εταιρείες ενοικίασης επίπλων για καρέκλες, φωτιστικά και άλλα έπιπλα, καθώς και εταιρείες τροφοδοσίας είναι λιγότερο πιθανό να μεταφερθούν με αεροπλάνο). Δεν είναι όλοι οι wedding planner σε νησιά ίσοι. Φυσικά υπάρχει διαφορά στο επίπεδο εξυπηρέτησης, την εμπειρία, την ικανότητα και την τιμή, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πριν κάνετε την επιλογή του ποιος θα είναι ο wedding planner σας, πρέπει να λάβετε υπόψη και άλλες συνθήκες. Για παράδειγμα, έχετε βρει μια συγκεκριμένη τοποθεσία για τον γάμο σας; Εάν ναι, πιθανότατα θέλετε κάποιον που ειδικεύεται στον προορισμό της επιλογής σας. Αλλά αν έχετε αποφασίσει μόνο για την Ελλάδα ή μόνο για έναν γάμο εκτός Ελλάδας, αλλά δεν έχετε ιδέα για ένα συγκεκριμένο μέρος , θα θέλετε έναν επαγγελματία προορισμού που έχει τεράστια εμπειρία στα ταξίδια και την εργασία σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς.

Έπειτα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας που είναι εκτός των δυνάμεών σας. Βοηθάει πραγματικά αν μπορείτε να παραμείνετε με την ομάδα επαγγελματιών σας για όποιο νησί κι αν αποφασίσετε. Αλλά πάνω απ 'όλα, θα χαρείτε πολύ όταν επιλέξετε έναν planner που θα μπορεί να μετακινηθεί μαζί σας καθώς αλλάζετε το νησί του γάμου σας (καθώς θα είναι αυτός που θα συντονίζει τα αλλαγμένα ταξιδιωτικά σχέδια όλων και τυχόν αλλαγές στην ομάδα την επαγγελματιών) και που θα είναι σε θέση να κάνει το όραμά σας να ζωντανέψει όπου κι αν αποφασίσετε να πάτε στο τέλος. Ορισμένοι wedding planners έχουν ειδικευτεί σε γάμους σε ορισμένα νησιά. Υπάρχουν εκείνοι που ειδικεύονται σε ένα νησί ή περιοχή όπως η Πάρος, η Ευρώπη ή το Ισραήλ. Υπάρχουν ακόμη και planners που έχουν αναλάβει περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, για παράδειγμα την Αθήνα, τον Βόλο, την Πάργα, την Μονεμβασιά, το Ναύπλιο, ή την Χαλκιδική. Έπειτα, υπάρχουν planners που ειδικεύονται σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως εκείνοι που δηλώνουν ότι «εργάζονται στο Πάρο, στη Κρήτη και στην Άνδρο». Άλλοι planners απλώς δηλώνουν ότι «εργάζονται σε όλα τα νησιά». Τα διαφορετικά ζευγάρια χρειάζονται διαφορετικά πράγματα. Έτσι, όταν επιλέγετε έναν wedding planner, βεβαιωθείτε ότι έχετε απαντήσει στην ερώτηση για το πού μπορείτε να παντρευτείτε. Είναι το νησί που επιλέξατε με λαυκά σπίτια ό,τι κι αν γίνει; Ή μήπως είναι προτεραιότητά σας να δημιουργήσετε το όραμά σας και δεν σας ενοχλεί πολύ η ακριβής τοποθεσία; Χρειάζεστε έναν planner που να είναι ευέλικτος και έμπειρος στον προγραμματισμό γάμων σε όλη την Ευρώπη ή έχετε ερωτευτεί ένα μαγευτικό ξωκλήσι στην καρδιά ενός κυκλαδίτικου νησιού; Όταν απαντήσετε μόνοι σας σε αυτήν την ερώτηση, θα είναι ευκολότερο νααπορρίψετε και να ορίσετε πιθανούς wedding planners.2. Σκεφτείτε ποιον να καλέσετε. Πρώτα απ 'όλα, γιατί δεν θα είναι όλοι οι καλεσμένοι ενθουσιασμένοι με τα σχέδιά σας να παντρευτείτε σε νησί. Μπορεί να μην θέλουν να καλύψουν τα έξοδα ταξιδίου ή να δυσκολεύονται να πάρουν άδεια από τη δουλειά. Για να δώσετε χρόνο στους καλεσμένους, στείλτε τους μένα save the date ή μια πρόσκληση το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορούν να λάβουν υπόψη τους τον γάμο σας κατά τον προγραμματισμό των διακοπών τους, τις υπόλοιπες ημέρες άδειας και, εάν είναι απαραίτητο, τα κόστη ταξιδιού.


3. Λάβετε υπόψη τις καθυστερήσεις ταξιδιού. Ίσως να είστε εντάξει με τη μετατόπιση της τελετής σας κατά μία ημέρα, αν οι μισοί καλεσμένοι σας καθυστερήσουν λόγω μιας πτήσης που ακυρώθηκε. Αλλά τι γίνεται αν η κουμπάρα/φωτογράφος γάμου/μαμά/κολλητή σας καθυστερήσει τόσο πολύ που θα χάσει την τελετή σας; Θα είστεεντάξει και με αυτό; Για να το αποφύγετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι οι πιο σημαντικοί επισκέπτες και επαγγελματίες φτάσουν πολύ νωρίτερα. Στην πραγματικότητα, η ομάδα μας φτάνει πάντα τουλάχιστον 1 νύχτα νωρίτερα, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε τις τοποθεσίες εκ των προτέρων, να τραβήξουμε πολλές λεπτομέρειες και τον χώρο εκ των προτέρων και να βεβαιωθούμε ότι είχαμε έναν καλό ύπνο το βράδυ πριν από το γάμο, ακόμη και όταν καθυστερούν τα ταξίδια μας και φτάνουμε ώρες αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Εάν θέλετε όλες τις γνώσεις που έχουμε συγκεντρώσει, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να προγραμματίσετε μια δωρεάν βιντεοκλήση.


bottom of page