top of page

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΑΜΟΥΩς φωτογράφοι γάμου κάθε τόσο συναντάμε ένα άρθρο στο διαδίκτυο στο οποίο βλέπουμε ανθρώπους να μιλούν για τη φωτογραφία γάμου ενώ δεν έχουν καθόλου εμπειρία στην φωτογράφιση ενός γάμου. Και έτσι σκεφτήκαμε να μοιραστούμε τις 10 κορυφαίες συμβουλές μας για τη φωτογραφία γάμου και το πώς να αξιοποιήσετε οι ίδιοι στο έπακρο τη φωτογράφηση του γάμου σας:


1. Προσκαλέστε τον φωτογράφο γάμου σας να δειπνήσει μαζί με τους καλεσμένους. Εκτός από το ότι τρώνε ελάχιστα και μετά βίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και συχνά εργάζονται 10 έως 16 ώρες ενώ κουβαλούν βαρύ εξοπλισμό, οι περισσότεροι φωτογράφοι είναι πολύ χαρούμενοι όταν λαμβάνουν ένα ζεστό γεύμα. Τους βοηθά επίσης να είναι σε θέση να αποδίδουν σωματικά και δημιουργικά με ανανεωμένη ενέργεια μετά το δείπνο. Αλλά το πιο σημαντικό, δεν θέλετε να φύγει ο φωτογράφος του γάμου σας κατά τη διάρκεια του δείπνου. Δεν θέλετε να φύγουν για να πάρουν το φαγητό τους, αλλά ακόμα κι αν φέρουν μαζί τους ένα σάντουιτς, δεν θα το τρώνε στο ίδιο δωμάτιο με εσάς και τους καλεσμένους σας. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του δείπνου σας μπορεί να λείψουν από τον φωτογράφο σας. Ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει την ικανότητα να βλέπουμε μέσα από τοίχους. Είναι λυπηρό αλλά παρόλα αυτά πολύ αληθινό.
2. Μην αφιερώσετε πολύ χρόνο στις οικογενειακές φωτογραφίες. Αυτές οι ομαδικές λήψεις παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμένουν οι περισσότεροι άνθρωποι, γίνονται πολύ γρήγορα βαρετές και πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ το 95% τους. Οι περισσότερες νύφες και γαμπροί το συνειδητοποιούν μόνο αφού τελειώσουν, αλλά οι οικογενειακές φωτογραφίες γίνονται πολύ γρήγορα βαρετές. Για το λόγο αυτό, όσο περισσότερους συνδυασμούς θέλετε να τραβήξετε τόσο λιγότερο αυθόρμητες θα γίνουν οι φωτογραφίες. Τα χαμόγελα σας κουράζονται (και το χειρότερο, είναι κυρίως ψεύτικο χαμόγελο), οι καλεσμένοι σας βαριούνται μέχρι θανάτου περιμένοντας τη σειρά τους και τουλάχιστον ένα από τα άτομα που θέλετε σε μια φωτογραφία θα έχει εξαφανιστεί ακριβώς τη στιγμή που τον/την χρειαζόμαστε (τις περισσότερες φορές είναι μια γιαγιά). Έχω ακούσει πολλές νύφες και γαμπρούς να λένε ότι μετανιώνουν που έχουν πάρα πολλές οικογενειακές φωτογραφίες (και ναι, δεν ακούνε τη συμβουλή μας !) )

3. Σχεδιάζετε τον γάμο σας σε ένα νησί και φέρνετε έναν φωτογράφο μαζί σας; Κανονίστε να μείνει ο φωτογράφος σας στο ξενοδοχείο στο οποίο μένετε εσείς και οι καλεσμένοι σας ή σε ένα ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το ξενοδοχείο σας. Αυτό όχι μόνο θα εξαλείψει την πιθανότητα να κολλήσουν στην κίνηση ή να χαθούν το πρωί του γάμου σας, αλλά πιθανότατα θα τους κάνει και πολύ συνεργάσιμους.4. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να μην τραβούν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της τελετής. Οι τελετές πραγματοποιούνται συχνά σε αρκετά στενά μέρη και υπάρχουν ορισμένες στιγμές που είναι απαραίτητες για να αποτυπωθούν, αλλά είναι επίσης πολύ σύντομες. Εάν η θεία σας αποφασίσει να κάνει μια φωτογραφία με το iPad της για το πρώτο σας φιλί ως παντρεμένο ζευγάρι, το πιθανότερο είναι ότι θα μπει ακριβώς μπροστά από τον φωτογράφο σας ή αυτή και το iPad της θα βρίσκονται στο φόντο της κατά τα άλλα επικής φωτογραφίας του πρώτου σας φιλιού. Εκτός από αυτό, οι καλεσμένοι μπορεί να χαλάσουν τις λήψεις του φωτογράφου σας εάν χρησιμοποιήσουν το φλας τους και με αυτόν τον τρόπο να καταστρέψουν τις φωτογραφίες που τράβηξε ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου σας. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να θέλετε οι καλεσμένοι να ακούν πραγματικά αυτά που λέγονται κατά τη διάρκεια της τελετής αντί να τα παρακολουθούν από τα τηλέφωνα, τις κάμερες και τα iPad τους. Επιπλέον, ίσως προτιμάτε να έχετε τα πρόσωπα των καλεσμένων σας που ακούνε και γελούν στις φωτογραφίες σας αντί για τα τηλέφωνα και την κάμερα μπροστά στα πρόσωπά τους.
5. Λατρεύετε αυτές τις λαμπερές φωτογραφίες ενός νυφικού που κρέμεται σε ένα όμορφο σημείο το πρωί του γάμου; Αγοράστε μια ωραία κρεμάστρα φορεμάτων, τίποτα δεν καταστρέφει ένα ωραίο φόρεμα περισσότερο από μια φτηνή μαύρη πλαστική κρεμάστρα. Τα IKEA έχουν φθηνές αλλά ξύλινες (πουλάνε ακόμη και ξύλινες κρεμάστρες που είναι βαμμένες λευκές) και φαίνονται ήδη πολύ καλύτερες από αυτές τις πλαστικές κρεμάστρες. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε όμορφες προσωποποιημένες κρεμάστρες από στο Etsy. Όπως μια χαραγμένη με λέιζερ με το όνομά σας σε μια γραμματοσειρά καλλιγραφίας ή μια κρεμάστρα από ξύλο κερασιάς για τον γαμπρό σας.
6. Σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε σε περίπτωση που βρέξει κατά τη διάρκεια της τελετής ή/και της φωτογράφησης σας. Για την υπαίθρια τελετή σας θα μπορούσατε να έχετε ομπρέλες έκτακτης ανάγκης ή μια εναλλακτική λύση εσωτερικού χώρου. Για τη φωτογράφισή σας, θα μπορούσατε να σκεφτείτε μια εναλλακτική εσωτερική τοποθεσία που θα έκανε ένα ωραίο φόντο για τη φωτογράφισή σας. Ιδανικά είναι μέρη με πολύ φως, όπως βεράντες. Παρόλο που, αν δεν είστε πολύ ενθουσιασμένοι με το να διατηρήσετε τέλεια τα μαλλιά και τα ρούχα σας, μπορούμε απλώς να κάνουμε μια φωτογράφηση στη βροχή Ε, μια τελετή στη βροχή δεν χρειάζεται καν να σας σταματήσει!
Bonus: Νιώθετε νευρικότητα που θα βρίσκεστε μπροστά σε κάμερα την ημέρα του γάμου σας; Ορίστε μια επιπλέον συμβουλή για εσάς: κάντε κράτηση για μια φωτογράφιση ζευγαριού (γνωστή και ως prewedding) με τον φωτογράφο γάμου σας πριν από τη μεγάλη μέρα. Θα μάθετε ότι μπορείτε να αισθάνεστε άνετα μπροστά στην κάμερα (ή όχι, και στη συνέχεια μπορεί να θέλετε να αναθεωρήσετε τον φωτογράφο γάμου που έχετε επιλέξει) και επειδή έχετε εξασκηθεί , θα έχετε τουλάχιστον έναν λόγο λιγότερο για να να είστε νευρικοί την ημέρα του γάμου σας.ελπίζουμε να σας άρεσαν αυτές οι συμβουλές φωτογραφίας γάμου! Ενδιαφέρεστε να μας έχετε ως φωτογράφους του γάμου σας; Είμαστε διαθέσιμοι για γάμους σε όλη την Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μιλήσουμε για όλα τα σχέδιά σας, τις τιμές μας και να γνωριστούμε λίγο. Ρίξτε μια ματιά στο πορτφόλιο των γάμων μας για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες γάμου, διαβάστε για εμάς για να μάθετε ποιοί είμαστε.

bottom of page